Program för ISLANDSRESA 2020     

 • Dag 1

  Vi flyger från Oslo Gardermoen flygplats, direktflyg till Keflavik; Island. Vi åker nu buss till Oslo för att inte behöva checka in två gånger på flyg. Vi landar på Island kl. 14.45 lokal tid.

  Obs. Mat ingår ej på flygresan, fika finns att köpa.

  På Keflaviks flygplats väntar vår buss, som kör oss till Blå Lagunen. (Kom ihåg att packa badkläder i handbagaget) Handduk, drink och kiselmask ingår.

  Där skall vi tillbringa en tid med underbart bad i det varma salta och kiselrika vattnet.

  Efter badet åker bussen vidare mot Reykjavik och till vårt hotell Fron.

 • Dag 2

  Ingen bussresa idag. Rundvandring till fots i Reykjavik. Vi promenerar från hotellet mot en gigantisk kyrka som heter Hallgrimskyrka. Utanför står en staty med vikingen Leifur Eriksson

  Vi går vidare till Rådhuset och skådar en enorm karta gjord över Island. Vi fortsätter till ”Landstingshuset” ”Stjornarrad” (Islands Rosenbad).  Besöker därefter flotta nybyggda konserhuset Harpa. Nu är det dags för lite mat i magen igen och där njuter vi en gemensam 2 rätters lunch meny och kaffe på restaurangen Kolabraut, som är i konserthuset. (mat ingår) Därefter kan alla som är intresserade, åka på Valsafari med båt, kostnad för båtresa tillkommer. En fin upplevelse att få se de mäktiga djuren. Är lyckan med kan man få se späckhuggare, puckelval, delfiner och till och med i unika fall blåval. Båtresan tar ca.3 tim.

  Kvällen blir frikväll. (Om väder inte tillåter en båttur kan  museum besökas denna eftermiddag eller ni kan uppleva Reykjavik på egen hand.

 • Dag 3

  Efter frukost väntar vår buss på att få köra oss till Tingvalla, vi får uppleva gigantiska vyer som för oss är en av Islands vackraste platser, med mycket historia. Där beslutade Island sina lagar år 930. Vi kommer att ha fin promenad.

  I dag skall vi också åka, den så kallade Guldringen som är det mest besökta turistmålet på Island.   Vi skall även passa på att äta en delikat lunchbuffé på restaurang Geysir (buffé ingår).

  Här är den fantastiska Geysir,  som sprutar med ca 5 min. mellanrum jordens orgasm. Vi får njuta av den speciella naturen där.  Vi fortsätter till den berömda och enormt vackra forsen Gullfoss en plats som kameran skall utnyttjas. Sen vänder vi emot Reykjavik och på vägen dit gör vi ett stopp vid Skalholtskyrka där biskopen Jon Arason och hans söner blev avlivade

 • Dag 4

  Ingen buss idag. För den som vill rida, åker Palle med på en ridtur på lugna islandshästar och rider i vacker natur. Många ovana tidigare resenärer har upplevt ridturen och har varit överraskade vad härligt det var. Möjlighet finns till havsfiske denna dag. (ingår inte).

  För den som är intresserad av Museum så är denna dag lämplig att göra dessa besök.

  I dag besöker vi Saga museum och se vaxdockor med Islands viking historia.(inträde ingår)             Därefter åker vi till Hafnarfjördur och uppleva en mycket trevlig krog i Vikingastil.

  Där bjuds på en 3 rättes vikingameny med öl och snaps för den som önskar, även under hållning med sjungande vikingar! (Mat och dryck ingår)

 • Dag 5

  Bussen hämtar oss efter att vi ätit frukost och vi åker på en tur. Första stoppet blir Hveragerdi för den som önskar prova på att uppleva en jordbävning finns ett litet rum som skakar lika mycket som, en kraftig jordskalv som kom där 2008, och vi får se hur det kan bli i våra hem efter sådant jordskalv.Vi fortsätter till en vacker fors vid namn Seljalandafoss.

  Ett fantastiskt vattenfall som man även kan gå bakom och om tid finns så promenerar vi upp vid fallet och får då uppleva mycket vacker utsikt om vädret tillåter. Efter fina upplevelser, åker vi till vackra Skogarfoss, Vi stannar för lunch på Hotel Dyrholaey, (mat ingår)

  Sen åker vi till Reynisfjara, nära Vik, vacker strand och berg vid havskanten, därifrån åker vi till en plats som heter Dyrholaey där finns möjlighet att få se Lunda fåglar i sina bon.

  Efter fina upplevelser, åker vi mot vårt Hotell i Reykjavik.

 • Dag 6

  Efter frukost  åker vi mot flygplatsen och på vägen åker vi till Krisuvik, varma källor med mycket vackra färger. Sen åker vi ut på Reykjanes, där får vi uppleva att gå ifrån Europa till USA, (över sprickan som är i mellan jordplattorna) Sen åker vi vidare mot flygplatsen efter dagens äventyr och nu är det dags att återvända hem till Sverige igen.

  Vi flyger 16.25 lokal tid från Island.

OBS!

NU KAN NI BOKA PLATSER FÖR ÅR 2020
VI ÅKER I JULI OCH AUGUSTI
VÄLKOMNA!

Ring oss på:

Palle 0707 – 666 860

Monica 0733 – 379 433

Varmt välkomna till Island! Palle & Monica

(Reservation för ev. ändringar)